Годишна конференция на Европейското дружество за история на икономическата мисъл
Секция: ИКОНОМИКА
05 Октомври 2021 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Годишна конференция на Европейското дружество за история на икономическата мисъл

/КРОСС/ Годишната конференция на Европейското дружество за история на икономическата мисъл (ESHET) ще се проведе от 8 до 10 октомври 2021 г. в София. Домакин на значимото научно събитие е Университетът за национално и световно стопанство. Инициатор за провеждането на конференцията в УНСС е проф. Николай Неновски, който заедно с проф. Пенчо Пенчев, е и главен организатор на проявата.

Тя е най-голямата международна конференция, провеждана в УНСС през последното десетилетие и със сигурност е и сред най-големите международни икономически конференции, на които домакин е България.

В Организационния комитет за конференцията участват и представители на други висши училища - Нов български университет, Университета по библиотекознание и информационни технологии, Американския университет в Благоевград, Икономически университет - Варна и др., а също така и българи, които преподават в университети във Франция, Германия и САЩ.

Темата на тазгодишната конференция е Development and Underdevelopment in the History of Economic Thought. За участие са подадени над 250 заявки на учени от цял свят.