Министър Христо Алексиев: Стриктно следя графика на всички основни ремонти
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Октомври 2021 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Христо Алексиев:  Стриктно следя графика на всички основни ремонти

/КРОСС/ Стриктно следя графика на всички основни ремонти, както е по договор и след 60 дни или по-рано ще инспектирам отново развитието на тяхното изпълнение. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев на поредна внезапна проверка в жп депо Илиянци.

По време на инспекцията министър Алексиев констатира, че след неговата лична намеса в момента е стартиран основен ремонт, но само на една мотриса.

„Категорично поставих условие към „БДЖ-Пътнически превози" и изпълнителя „Алстом" до 4-ти октомври да е актуализиран линейният график по проекта за поддръжка на мотрисните влакове, за да се ускорят основните ремонти ", каза Христо Алексиев.

Министърът отново изрази недоволство и отчете забавени темпове по изпълнение на ремонтните дейности. Той припомни, че в рамките на една година и девет месеца единственото, което е извършено в жп депата е визуална инспекция и текущи ремонти.

„За да бъдат „БДЖ-Пътнически превози" конкурентноспособни на останалите видове транспорт, са необходими бързи и адекватни мерки, които да доведат до увеличаване на пътуващите с влак", отбеляза Христо Алексиев.