Инциденти на две гуми
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Октомври 2021 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Инциденти на две гуми

/КРОСС/ Инциденти на две гуми. За последните няколко дни станаха две тежки катастрофи с жертви мотористи на пътя. Бяха публикувани и кадри от катастрофите в Стара Загора и София. При инцидент на столичния булевард „Владимир Вазов" също загина моторист.

Трябва да има по-добра подготовка. Преди време бяхме организирали училища за след шофьорските курсове, каза Николай Богданов от „Софийски мотористи". Според него коренът на проблема е в културата на пътя.

Безспорно скоростта е причината за тези инциденти. Говори се много, но трябва да се види генезисът на нещата. На пътя се правят технически и тактически грешки, смята Ивайло Караньотов. Според него цената на подобен тип превозни средства е твърде ниска. Друг фактор е, че покупката е с цел изпитване на адреналин. Дори и да се вдигне цената на глобите за превишена скорост, това пак няма да намали инцидентите, смята още Караньотов.

В 90% от случаите шофьорът на колата е виновен, защото той е защитен и има друго мислене. Техниката няма значение, и най-добрите правят страшни катастрофи. Моят съвет е - когато се приближавате към светофар, мислете, че всички, които чакат, са малоумни. Предвидете всяко действие. Когато карате на път със завой, стойте си в лентата. Когато излезете няколко пъти от нея, това е сигнал, че правите грешка. Стойте си в лентата и карайте колкото бързо искате, посъветва Караньотов.