Предстоящи събития в страната на 7 октомври
Секция: Предстоящи събития
07 Октомври 2021 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 7 октомври

/КРОСС/ ***
Благоевград.
От 9.30 часа в сградата на Областната администрация президентът Румен Радев ще
проведе среща с областния управител Николай Шушков.

***
Банско.
От 14.30 часа в Посетителския информационен център президентът Румен Радев, министърът на туризма Стела Балтова и кметът Иван Кадев ще разговарят с представители на туристическия бранш от региона.

***
София.
От 10.00 ч. Конституционният съд ще проведе заседание.

***
Благоевград.
От 10.15 часа във фоайето на Общината министърът на икономиката Даниела Везиева и кметът Илко Стоянов ще дадат брифинг, а от 15.00 часа в зала „22 септември" те ще проведат работна среща с представители на бизнеса.

***
София.
От 10.00 ч. ще се проведе онлайн извънредно заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 11.00 ч. в централата на НФСБ на „Раковски" 134 Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ, БНДС „Целокупна България" и БДС-Радикали" ще представи кандидатите си за президент и вицепрезидент.

***
София.
От 14.00 ч. в сградата на ЦИК ще се проведе брифинг.

***
София.
От 9.30 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илиян Ортакчийски и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 ч. 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Милан Станков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Илиев, Димитър Парушев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Биберов, Данаил Стефанов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Младен Иванов, Магдалена Иванова и Димчо Митев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Румен Хаджиев, Таня Хаджиева и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 ч. 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Милен Василев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа Амир Ал Хусани, Елена Иванова и други за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 11.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Иво Масларов и Веселин Денков за изнудване.

***
София.
От 13.30 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Жеков и Николай Григоров и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Янев, Борис Янко и Емил Янев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 ч. 21-ви състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Жеков, Николай Григоров и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Магдалена Иванова за безстопанственост.

***
София.
От 14.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Азиз Арман, Евгени Михайлов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Ангел Попов и други да организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Антон Латинов и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 ч. в Регионален исторически музей - София ще представи изложбата на скулптора „Паралелни светове".

***
София.
От 19.00 ч. Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие първата самостоятелна изложба DISCONNECT на младата художничка Илиана Илиева.

***
Благоевград.
От 10.30 ч. в зала „Аула" Югозападният университет „Неофит Рилски" в Благоевград отбелязва 45 години от основаването си с международна научна конференция „Филологията - традиция и предизвикателства в новата реалност".

***
Берковица.
От 11.00 ч. министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще посети Четвърто основно училище „Георги Сава Раковски" в гр. Берковица във връзка с работата на екипа по Механизма за взаимодействие по обхват, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система.

***
Бургас.
От 10.00 ч. във вътрешния двор на Експозиционен център "Флора Бургас" ще се проведе Цветен базар „Флора есен".

***
Бургас.
От 11.30 ч. Областен информационен център - Бургас ще проведе работна среща с представители на бургаските медии на тема: „Знакови проекти на ЕСИФ в Бургас - добри практики".

***
Бургас.
От 14.00 часа в Народно читалище "Христо Ботев" в кв. „Победa" ще се проведе ателие под надслов „Хартиени преплетеници с Nanita".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои премиера на книга „Ескизи", критически отзиви на автор Роза Боянова. Представя проф. Калина Лукова.

***
Бургас.
От 19.30 часа в Културния дом на нефтохимика като част от „Порт Прим Арт Фест" 2021 ще започне постановката „Плач на ангели" от Стефан Цанев.

***
Варна.
От 18.30 ч. в галерия „Графит" ще се състои откриване на изложбата „За нас - откровено" на Николинка Димитрова.

***
Велико Търново.
От 10.00 ч. в зала 302 на Общината кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов ще проведе консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) и подвижните секции за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, насрочени за 14 ноември.

***
Видин.
От 10.30 ч. в заседателната зала на ет. 6 в сградата на Общината ще се проведат консултации за определяне на състава на секционните избирателни комисии за изборите на 14 ноември.

***
Враца.
От 19.30 ч. в голямата сцена на ДКТ Враца ще се състои постановката „Слава".

***
Добрич.
От 10.00 ч. в малка заседателна зала на Общината ще се проведе церемония за откриване на обект „Реконструкция на бул. „Добричка епопея".

***
Добрич.
От 16.00 ч. в Художествената галерия в Добрич ще бъде представена изложбата „Кутия за спомени" с творби на Вера Пенева.

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представена книгата на „Изкуството да живеем щастливо" от Йовка Атанасова.

***
Пловдив.
от 9.30 ч. в 11-та зала 11-ти наказателен състав на Пловдивски районен съд ще разгледа дело срещу С.Й.М.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в 13 зала 4-ти наказателен състав на Пловдивски районен съд ще разгледа дело срещу М.С.С.-Д. и К.С.С.

***
Пловдив.
От 9.30 ч. в 10 зала 2-ри наказателен състав на Пловдивски районен съд ще разгледа дело срещу Д.С.П.

***
Стара Загора.
От 9.00 ч. ще проведе онлайн извънредно заседание на Общинския съвет в Стара Загора.

***
Шумен.
От 9.30 ч. в Градската градина ще започне тазгодишното издание на традиционния лекоатлетически крос „Златна есен".

***
Ямбол.
От 14.00 ч. в зала 107 в сградата на Община Ямбол на ул. „Г. С. Раковски" 7 ще се проведат консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии (СИК) и подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) на територията на община Ямбол за провеждане на избори за президент и вицепрезидент на Република България и избори за народни представители в 47 - то Народно събрание на Република България, които ще се състоят на 14 ноември 2021 година.