Руският президент Владимир Путин става на 69!
Секция: Русия
07 Октомври 2021 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският президент Владимир Путин става на 69!

/КРОСС/ Днес руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки празника си, той има работни планове за деня, но със сигурност вечерта ще отбележи деня със семейството и приятелите си, каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков. Това не е първият рожден ден, който държавният глава прекарва, без да прекъсва работната си програма. През 2020 г. Путин посвети първата половина на деня на работата по вътрешната политика и на международните телефонни разговори.

Някои от най-необичайните подаръци, които Путин е получил на рождения си ден, са двумесечно усурийско тигърче, дарено след това на Салентския парк в Геленджик, копие на шапката на Мономах и кристален крокодил. Според Песков традиционно повечето подаръци се изпращат в библиотеката на президента и се съхраняват там, но някои подаръци от приятели и познати Путин пази лично за себе си.

Като подарък за президента може да се смята и успешният пуск на свръхзвуковата крилата ракета "Циркон" от борда на фрегатата "Адмирал Горшков" на миналия 7 октомври. Снарядът порази цел в Баренцево море, развивайки скорост от 9,5 хиляди километра в час.