Предстоящи събития в страната на 8 октомври
Секция: Предстоящи събития
08 Октомври 2021 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 8 октомври

КРОСС/***
София.
От 11.00 ч. в сградата на Държавна агенция „Архиви" президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на документалната изложба "Съкровищата на държавните архиви".

***
София.
От 8.30 ч. пред сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Българската браншова камара "Пътища" (ББКП) организира трети национален протест.

***
София
От 10.00 ч. в "София Хотел Балкан" ще се състои конференцията "Среща на върха: ЕС - Западни Балкани: Преглед и очаквания"

***
София.
От 10.30 ч. в сградата на МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова е поканила на среща всички собственици на фирми, които ще участват в протеста, организиран от Българската браншова камара „Пътища".

***
София
От 11.00 ч. в зала „Витоша" в Интер Експо Център Институтът по психология на МВР отбелязва 50-годишен юбилей.

***
София
От 10.00 ч. 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Николай Мечков, Златко Кънев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Иван Монев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.30 ч. 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Божидар Кузманов, Иван Терзийски и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 11.00 ч. 17-ти състав на на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Боян Петров, Радостина Спасова и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 13.00 ч. 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Кольо К оцов, Мариета Василева и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 13.30 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Алексей Зелов за подкуп.

***
Велико Търново.
От 18.00 ч. в Голямата зала на Общината с пълнометражния дебют на Павел Г. Веснаков „Уроци по немски стартира „София филм фест"

***
Бургас.
От 16.45 ч. на басейн „Парк Арена ОЗК" ще бъде открит Mеждународният турнир „Бриз - Иван Стойчев".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои премиера на стихосбирката „Животът, това кръгло събитие" на Любов Динчева. Представя: Кръстьо Раленков.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще бъде представена премиера на комичната опера „Севилският бръснар".

***
София.
От 17.00 ч. в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде представена съвместна изложба живопис „Вътрешни пространства" на художниците Мария Райчева и Любен Генов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Бургаската опера ще бъде представена премиерата на комичната опера в три действия от Джоакино Росини „Севилският бръснар".

***
Варна.
От 10.00 ч. чрез Webex стартира Шестият международен партньорски форум на Медицински университет - Варна , който ще се проведе в рамките на честванията на 60-та годишнина от създаването на университета.

***
Варна.
От 19.00 ч. в Градската художествена галерия на Варна ще се състои концерт на Йоана Русева, цигулка, и Ивайло Василев, пиано.

***
Добрич.
От 17.30 ч. В Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъдат представени книгите «Жар», „Мортуа Ест" и „Асансьорът".

***
Добрич.
От 18.00 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои премиерата на кукления спектакъл „Трите прасенца".

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в аула „Проф. Милен Бешков" в Университета по хранителни технологии ще се състои удостояването със званието „Доктор хонорис кауза" на Пау Рока.

***
Разград
От 9.30 ч. в зала 308 на Община Разград ще се проведат консултации за състав на секционните избирателни комисии.

***
Сливен.
От 10.00 ч. в зала 105 на Община Сливен ще се проведат консултации за състави на секционните и подвижните секционни избирателни комисии в общината.

***
Хасково.
От 15.00 ч. в заседателната зала на етаж 2 в сградата на Община Хасково ще се проведат консултации за състав на секционните избирателни комисии.