Прокуратурата ще повдигне обвинения на капитана и втория му помощник на кораба 'Вера Су"
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2021 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата ще повдигне обвинения на капитана и втория му помощник на кораба 'Вера Су"

/КРОСС/ Очаква се в понеделник, ако времето позволи, български екипаж да се качи на кораба "Вера Су", за да се случи разтоварването на плавателното средство. Това съобщи в „Тази сутрин" директорът на "Морска администрация" кап. Венцислав Иванов.

Очакваме времето да се подобри между неделя и понеделник и по всяка вероятност в понеделник ще продължим по нашия план. Очакваме времето да позволи да се качим на кораба - вълнение около 1-2 бала и сила на вятъра около 5-6 метра в секунда, каза той.

Към настоящия момент няма промяна в състоянието на заседналия кораб „Вера Су". Венцислав Иванов допълни, че имат хора на Камен бряг, които са в готовност да съобщят, ако такава промяна настъпи.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинения на капитана и втория му помощник.

Кап. Иванов съобщи, че е направил връзка със следствените служби в Добрич, но те са отказали да му дадат информация, защото се правят разпити при закрити врати.

Според него е възможно да е човешка грешка, но е възможно и други обстоятелства да са довели до грешка в управлението на кораба.

Нека да приключат окончателните разпити и ние ще анализираме допълнително това, което са разказали членовете на кораба, каза той.

Изпратихме допълнително писмо до корабособственика дали и кога ще бъде наличен допълнителен екипаж, както и кога ще бъде факт подписът на договор с компания за изваждане на кораба. Работим паралелно. Ако до оправяне на времето не се появи такава компания, одобрена от министъра и правителството на България, да започнем действия, имаме готовност да започнем действия по снемане на товара, заяви кап. Иванов.