Мариус Куркински спечели вота на „Любимците на България“ в категория „Кино и театър“
Секция: КУЛТУРА
08 Октомври 2021 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мариус Куркински спечели вота на „Любимците на България“ в категория „Кино и театър“

/КРОСС/ Мариус Куркински убедително победи в зрителския вот за любими български актьори от театралната сцена и големия екран. Класацията включи номинациите на Цветана Манева, Юлиян Вергов, Мариус Куркински, Мария Бакалова и Камен Донев, а зрителите на „Любимците на България" имаха възможността да гласуват до неделя. Мариус Куркински победи с категорична преднина и се включи от Варна, откъдето благодари на всички, гласували за него.

Тази седмица „Любимците на България" продължава с гласуването в категория „Популярни двойки". Седем известни двойки - семейни и професионални, събраха най-много зрителски предложения.

Дует Ритон
Една от най-иконичните двойки на българската музикална сцена - Катя и Здравко, бяха номинирани от зрителите за „Любимци на България". Двамата са заедно вече 46 години, както на сцената, така и в живота. Музикалният им дует оставя в сърцата на зрителите едни от вечните български хитове, а какви са предизвикателствата да живееш с някой 24/7 почти цели пет десетилетия - разказват самите те. За успехите им в музиката, за способността да запазят семейството си толкова години, кой пали фитила и кой е „дълбоката вода" във връзката им - разказват Филип Киркоров, Гала и Катето Евро. Журналистът Георги Милков споделя една бележита история и разказва защо в Националната библиотека на Северна Корея се съхранява албума на дует „Ритон" от 80-те години „Слънце нека грей".

Богдана Карадочева и Стефан Димитров
Определяни като аристократите на българската естрада и вечни бохеми, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, получиха своята номинация от зрителите на БНТ. Георги Милков разказва за тях, че се срещат още като ученици. И макар съвместния им път да започва по-късно в Малта, вече повече от 40 години те са заедно в дома и работата си, но всеки от тях грее със собствена индивидуалност.

Александра и Даниел Петканови
Въпреки, че придобиват известност в публичното пространство със зрелищна изневяра, години по-късно те са една от любимите популярни двойки в България. Красивата манекенка и „Лудият репортер" вече се радват не само един на друг, но и на плода на своята любов - сина им Габриел. Определят ги като „млади, готини и способни", но как успяват да запазят себе си и връзката си, когато живеят във виртуалното пространство, кое ги споява, полезно или вредно е да се живее на показ и има ли неща които трябва да останат скрити? Освен добър приятел, Ваня Щерева е и кръстник на детето им. В студиото на „Любимците на България", тя споделя за съветите, които дава на двойката, когато имат конфликт и кои са първите ѝ думи към тях, когато разбира, че заедно ще се подложат на ринопластика.

Радина Кърджилова и Деян Донков
Те са актьори не само на сцената, но и на голямата сцена на живота. Той е лошото момче, а тя доброто момиче. И двамата са красиви и талантливи - истинско модерно семейство. Те са едни от най-добрите български актьори и макар талантът им да е достъчен, за да бъдат избрани и за любимци в категория „Кино и театър", зрителите ги номинират за любима популярна двойка. В началото връзката им е малко буйна, но днес са пример за семействто.

Иван Христов и Андрей Арнаудов
Вече повече от 30 години двамата водещи и продуценти са заедно - първо като приятели, после като водещи, а вече и като бизнес партньори. Журналистът и коментатор в студиото на „Любимците на България", Георги Милков, споделя за тях, че се запознават лятото преди 1-ви клас и припомня забавна случка от времето, когато са още ученици, но вече водещи, а тяхна учителка им се обажда в ефир, за да им се скара, че не са си написали домашните. За тях казват, че са заедно, въпреки различията и заради еднаквите ценности. Единият е отличник, а другия не толкова. Но двамата заедно успяват да реализират и най-ексцентричната идея в нещо брилянтно.

Илияна Раева и Наско Сираков
Те са класическа двойка - футболист и гимнастичка. Най-романтичната любовна история в българския спорт, а семейният им живот е като танц. Лидери в живота и в професията си. Маргарита Хранова разказва за зората на тяхната любов, когато Илияна е още активна гимнастичка. По време на свое състезания тя обръща гръб на публиката и играе за Наско, а след съчетанието, си навлича гнева на треньорката Нешка Робева.

Мария Андонова и Стефан А. Щерев, водещи на „100% будни"
Стефан А. Щерев е избран за екранна половинка на Мария с конкурс. И е избран от самата нея, но не само защото е страхотен кулинар, а защото е един от най-добрите български актьори и водещи. „За мен тя е пристанище", казва Стефан. Те са една от най-успешните екранни двойки, които държат зрителския интерес от начало до край. Те са различни, но се допълват прекрасно.

Припомняме, че в оспорваната категория „Спорт", в която зрителите номинираха Ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев и Христо Стоичков, първото място гласуващите отредиха на Златните момичета. Всички победители от тематичните класации на „Любимците на България" ще се участват в големия финал през декември, когато ще разберем коя е най-обичаната публична личност в момента.