Dior представи колекцията си на Седмицата на модата в Париж
Секция: Шоубизнес
08 Октомври 2021 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dior представи колекцията си на Седмицата на модата в Париж

/КРОСС/ Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива.
Модна къща Dior отвръща на удара на пандемията с радикална промяна, залагайки на дръзки цветове, изобилие от спортни облекла и опростени силуети в новата си дамска колекция, представена по време на Седмицата на модата в Париж.

Моделите дефилираха върху подиум на няколко нива. Това позволи на публиката, свикнала с виртуалните презентации по време на пандемията, да се докосне до детайлите и да види тоалетите и обувките от различни ъгли.

Трапецовидни рокли в зелено и оранжево, пеперудени принтове, палта в коралово и лавандула, къси панталони и поли преобладават в колекцията за сезон пролет/лято 2022 г, която контрастира с обичайния стил на артистичния директор на линията Мария Грация Киури.

"По време на пандемията направихме много видео дефилета. Но не е същото, дори е напълно различно, защото модата е спектакъл, който трябва да бъде показан на сцена. В тази колекция използвам много цвят, защото искам да внеса повече настроение, да направя тоалетите по-закачливи. През периода през който минахме много хора пренебрегнаха модата - но никога не трябва да забравяме същността й - чрез дрехите ние се описваме, представяме се пред обществото, заявяваме кои сме и разбира се - забавляваме се - модата е радост!", споделя Киури.

Мария Грация Киури залага на "строен силует" за освободени жени в постоянно движение - също толкова революционен, колкото и свръхженствения следвоенен стил "ню лук".

В подхода си дизайнерката следва Марк Боан - творческият директор, който през 60-те години на миналия век направи първата колекция прет-а-порте за "Dior" и спортната линия със ски облекла.