Рашков отстрани от длъжност шефа на Второ РУ
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Октомври 2021 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашков отстрани от длъжност шефа на Второ РУ

/КРОСС/ Служителите на управлението са бездействали, твърди вътрешният министър.
Началникът на Второ РУ на полицията е отстранен от длъжност. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който коментира пред медиите случая с Венцислав Дамянов - Боксьора. Мъжът, от когото жители на с. Световрачене се оплакват от системен тормоз, беше задържан при спецакция в сряда вечерта.

„Не може един началник да не е знаел, че в неговия район има лица, които се занимават с наркотици и пребиват хора. Неговите служители са бездействали", твърди Рашков.

За скандала „Пандора Пейпърс" той заяви, че "трябва да се изследват фактите от службите в страната и за съжаление отново ще вървим след събитията".

Служебният вътрешен министър коментира и случая със задържаните служители на завод "Арсенал". "Те са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение", каза Рашков, цитиран от DarikNews.bg.

По темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с вота от 11 юли. "В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС, иначе няма да получи отопление през зимата", повдигна завесата министърът.

"Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е подготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази като "репресия" и "антидемократичност". Няма да позволя името ми да бъде опетнявано от пехливан политици и произволно хвърлени обвинения", каза още Рашков.

"Цялото общество знае, че в нашата страна се купуват и продават гласове. МВР сега няма да действа така, както при предишните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - ДПС", подчерта вътрешният министър.