Костадин Костадинов: Национално предателство е, че нямаме АЕЦ Белене, досега щяхме да продаваме, а не да купуваме ток
Секция: Интервюта
09 Октомври 2021 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Национално предателство е, че нямаме АЕЦ Белене, досега щяхме да продаваме, а не да купуваме ток

На 14 ноември отиваме на битка за бъдещето на България

/КРОСС/ Проблемът до голяма степен е начинът, по който функционира Европейският съюз, защото там решенията са политически, а не икономически. Беше ясно, че с действията за затваряне на определени енергийни мощности рано или късно ще се стигне до такава ситуация. Това каза лидерът на партия „Възраждане" Костадин Костадинов в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов".

Според него непрекъснатото конфронтиране с Русия и създаването на пречки за предоставяне на допълнителни енергоизточници през алтернативни енергийни потоци създава ситуация, при която дори действащите газопроводи са или затапени, или тяхното функциониране е затруднено. „Вина за това носят БСП, ДПС, патриотите, Реформаторски блок и ГЕРБ и всички участващи в управлението след 2013 г. От тях трябва да търсим отговорност за това, че превърнаха държавата ни в изкупителна жертва на американското геополитическо противопоставяне с Русия", категоричен бе Костадинов.

„Национално предателство" нарече той факта, че България има атомен реактор, който в момента просто стои. „Ако имахме направена АЕЦ „Белене" досега, нямаше да коментираме въобще този проблем. В момента ние щяхме да бъдем в изгодната ситуация да предлагаме ток и да купуват всички", смята Костадинов.

Той коментира и ваксинационната кампания, като заяви, че „Възраждане" не е антиваксърска партия. „Възраждане" е организация, която защитава здравия разум. Уважавам правото на избор на човек, но нека от това дали някой се е ваксинирал или не, да не произтичат нито права, нито задължения. Това е сегрегация и дискриминация", категоричен бе Костадинов.

По думите му на 14 ноември няма да избираме просто президент и парламент, а ще избираме между безумието и здравия разум, между разрухата и възраждането на България, между зависимост и независимост. „На 14 ноември отиваме на битка за бъдещето на България, на референдум за бъдещето на България. Такъв вот досега за последните 143 години не е имало", заяви лидерът на „Възраждане".

Държавата ни е в предкризисна ситуация, но служебното правителство не предприема никакви мерки да не се превърне тя в кризисна, смята Костадинов.

Избирателната активност на предходните избори според него е била толкова ниска заради предприетите от Бойко Рашков е спрял купения вот. „Ако и сега го направи, ще отидат да гласуват между 40 и 45% от българите", смята Костадинов.