Предстоящи събития в страната на 11 октомври
Секция: Предстоящи събития
11 Октомври 2021 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 11 октомври

КРОСС/***
София.
От 8.30 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест на фирми в сферата на пътното строителство.

***
София.
От 9.00 часа на Терминал 1 на летище „София" ще работи специално оборудван автобус за ваксиниране срещу COVID-19.

***
София.
От 10.00 часа във фейсбук страницата на Фондация „Фридрих Еберт" ще се състои онлайн дискусията „Политиката по доходите в България в контекста на принципите на Европейския стълб за социалните права".

***
София.
От 10.30 часа в парка зад Националния дворец на културата ще се проведе акция по засаждане на рози в израз на почит към донорите през 2021 г. по повод Европейския ден за органно донорство и трансплантация.

***
София.
От 11.00 часа „Пътна полиция" ще да де брифинг по повод започваща нова специализирана полицейска операция по линия на Rpadpol.

***
София.
От 17.30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде представен филмът „Добричката епопея 1916".

***
София.
От 10.00 часа в Софийска градска художествена галерия ще се състои концерт с класическа музика, посветен на приятелството между Република Корея и България.

***
Благоевград.
От 12.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе безплатна лекция за всички медицински специалисти от учебни и детски заведения по темата за диабета.

***
Бургас.
От 17.30 часа в Културен център „Морско казино" ще бъде представена книгата „Роуз и други вълшебни кръстници" с авто Екатерина Капрова. Входът е свободен.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дом на писателя ще се състои премиера на сборник с разкази „Призрачните къщи" с автор Мина Кръстева. Представя: Сергей Трайков.

***
Варна.
От 18.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе среща с доц. Сандю Бешев за представяне на новата му книга „Истории за началото на планинарството в България".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена пътуващата изложба „България през погледа на българските деца от Бесарабия".

***
Видин.
От 9.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет ще се проведе редовно заседание на местния парламент.

***
Казанлък.
От 17.00 часа в Казанлъшкия манастир „Св. Въведение Богородично" ще бъде посрещната Чудотворната икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница".

***
Монтана.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена комедията „Ирония на съдбата".

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за предизвикване на катастрофа с двама загинали.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, образувано по жалба на мъж, осъден за прокарване в обращение на подправена банкнота от 100 евро.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за притежание и разпространение на наркотици, шофиране без книжка и бягство от полицейска проверка.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои представяне на документалната изложба „Старозагорският храм на литературата. 60 години музей Литературна Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека ще бъдат представени юбилейни сборници по повод 140 години от рождението на Георги Илиев и Димитър Подвързачов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Пижама за шестима".

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Културен център „Стара Загора" ще бъде представена постановката „Умопомрачение" от Сам Бобрик, с участието на Койна Русева и Асен Блатечки.

***
Търговище.
От 16.30 часа в Артгалерията на библиотеката ще се състои представяне на изложбата „Щрихи от България".

***
Шумен.
От 11.00 часа на площада пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев" ще се проведе информационна кампания за младежки обмен по програмите „Еразъм+" и „Европейски корпус за солидарност".

***
Шумен.
От 19.00 часа в ДКТ „Васил Друмев" ще бъде представена постановката „Дойдох си" от Йонка Илиева.