Volvo Cars започва производството на Новото C40 Recharge
Секция: Автомобили
11 Октомври 2021 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Volvo Cars започва производството на Новото C40 Recharge

/КРОСС/ Това е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира до 2030 г. да продава само електрически автомобили.

Днес Volvo Cars започва производството на най-новият си електрически модел, C40 Recharge, в завода си в Гент в Белгия.

C40 Recharge е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира до 2030 година да бъде изцяло електрическа, а до 2040 година - климатично неутрална.

Заводът в Гент е един от най-големите производствени центрове на Volvo Cars и е ключов по пътя на пълна й електрификация. В него се произвежда и XC40 Recharge - електрическата версия на един от най-продаваните Volvo SUV модели.

Volvo Cars увеличава производствения си капацитет за електрически автомобили в Гент до 135,000 годишно и планира, още през следващата година, повече от половината от производството да се състои от електрически коли.

"C40 Recharge олицетворява нашето бъдеще" заяви Хавиер Варела, Старши вицепрезидент индустриални операции и качество във Volvo Cars. "Нашите производствени операции и близко сътрудничество с доставчиците ни са ключови за постигането на бъдещите ни амбиции по отношение на електрификация и климатична неутралност. Заводът ни в Гент е готов за 100% електрическо бъдеще и ще бъде важна част от нашата глобална индустриална мрежа."

C40 Recharge е най-новото проявление на амбициите на Volvo Cars за нулеви емисии в бъдеще. През идните години компанията ще представи още няколко електрически модела и планира 50% от глобалните й продажби през 2025 година да са електрически автомобили.

C40 Recharge е знаков модел в новата търговска стратегия на компанията, защото освен това ще се предлага и онлайн, посредством volvocars.com за избрани пазари по целия свят. В допълнение на класическата продажба, клиентите могат да поръчат новото C40 Recharge от комфорта на своя дом. Автомобилът идва с удобната оферта Care, която включва сервизна поддръжка, гаранция, пътна помощ и застраховка.

Новото C40 Recharge комбинира предимствата на SUV с по-нисък и елегантен дизайн. Задницата се отличава с впечатляваща визия, докато дизайнът отпред въвежда новото лице на електрическите Volvo модели и включва светлини с най-съвременна пикселна технология.

Отвътре C40 Recharge осигурява висока позиция на седене, която Volvo клиентите предпочитат, и предлага богата палитра уникални за модела цветове и интериорни декоративни елементи. Това е и първият модел на Volvo без кожен салон.

Подобно на XC40 Recharge, C40 Recharge идва с една от най-добрите инфотейнмънт системи на пазара, базирана на Android и разработена съвместно с Google. С нея клиентите могат да разчитат на напълно интегрирани в автомобила Google приложения и услуги, като Google Assistant, Google Maps и Google Play. Неограничените данни позволяват превъзходна връзка. Освен това автомобилът е проектиран да получава софтуер актуализация по въздуха. Това означава, че C40 Recharge ще продължава да се подобрява дори след като напусне завода.

Задвижването се състои от два електродвигателя, един отпред и един отзад, захранвани от 78kWh батерия, която може да се зареди от 10 до 80% за само 40 минути. Очакваният пробег e около 420 километра.