Атанас Фурнаджиев: Изборът за президент на БФС ще бъде честен и прозрачен
Секция: СПОРТ
12 Октомври 2021 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Фурнаджиев: Изборът за президент на БФС ще бъде честен и прозрачен

/КРОСС/ Мога да гарантирам, че изборът за президент на БФС ще бъде честен и прозрачен. Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в предаването „Лице в лице" по бТВ. „И УЕФА, и ФИФА изпращат свои представители, представихме интегралната бюлетина, всичко ще бъде честно и прозрачно. Броят на делегатите, заявени от клубовете е 508. Колко ще дойдат, ще се види по време на самия конгрес, когато тече регистрацията. В 10 часа започва конгресът.

Категорично няма забавяне на делегатските карти, заяви Фурнаджиев.

Стойността на проекта е 30 милиона лева, т.е. около 15,5 милиона евро, не само не липсват средства, а и недостигат и се наложи да теглим кредит, обясни Фурнаджиев. „Фирмата е избрана след проведен конкурс и тя го спечели с най-ниска цена. Всичко е проверено и то неколкократно от органите на УЕФА, на ФИФА, а и от нашите органи".

Кампанията, която се води до момента е достатъчно мръсна и кална, трябва да престанем да хвърляме в публичното пространство слухове, заяви Фурнаджиев. „Ако е нужна промяна в правилата на БФС, това го решава Конгресът. Ако има такава необходимост, мястото е в Конгреса, там трябва да се правят каквито й да е промени".