МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2021 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич

/КРОСС/ Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на вода в цялата област Добрич. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на „Албена" АД във връзка със собствеността на пречиствателната станция за отпадъчни води, която обслужва хотелите в курортния комплекс, Оброчище и Кранево. В срещата участваха също зам.-министър Валентин Граматиков, представители на екипа на министерството и управителят на ВиК - Добрич Тодор Гикински.

Собствеността на пречиствателната станция е пречка пред отпускането на средства за реализацията на големия ВиК проект, с който водоснабдителното дружество в областта кандидатства за финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020".

От „Албена" АД са предложени два варианта за уреждане на въпроса за собствеността на пречиствателната станция, които са отхвърлени като неприемливи.

Предложеният от МРРБ вариант е пречиствателната станция да бъде дарена от търговското дружество на общината.

Дали съоръжението е на „Албена" АД или на община Балчик, проектът на ВиК - Добрич рано или късно ще се случи. Във взаимен интерес е колкото по-скоро и с европейски средства, толкова по-добре, и за бюджета, и за комплекса, каза зам.-министър Граматиков.

МРРБ ще продължава да търси решения, за да може проектът, който ще допринесе за подобряване на ВиК услугите в област Добрич, да се случи, подчерта арх. Комитова.