Топ 10 на най-скъпите свободни трансфери на футболисти
Секция: СПОРТ
15 Октомври 2021 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топ 10 на най-скъпите свободни трансфери на футболисти

/КРОСС/ Тази година спокойно можем да заявим, че победителите в европейския футбол, са онези отбори, които имаха най-голямо търпение. Тази година се оказа, че футболът ще бъде запомнен, но не с трофеи или успехи, а с факта, че някои от най-големите футболни имена успяха да влязат в класацията на свободните трансфери.

Един поглед към b win в нострабет ни показва, че сега фокусът на спортни прогнози е ориентиран към бъдещите им представяния, но както се досещаме, когато някои от най-класните играчи се появят в отбора безплатно - представянето им ще е последният проблем. Ето и кои са имената, които оставиха феновете без никакво внимание.

На първо място е логично да открием лебедовата песен на Лионел Меси и развода с Барса. В следствие на някои политически игри или опит да се извиват ръце, аржентинецът си тръгна, при това без да остави и цент на бившия си отбор. Преди този период се оценяваше на сумата от 80 милиона евро, но те вече са бонус за ПСЖ.

Не си мислете, че е единственият бонус за французите. Стражът-герой от Евро 2020 и вратар на Милан - Джанлуиджи Доннарума също стегна куфарите и се премести във френската столица. Опитният вратар показа не само, че има хладнокръвието да изведе отбора си напред, но и обещава да демонстрира същите си качества и за новия клуб. Неговата стойност е от 60 милиона евро.

Давид Алаба реши, че вече няма какво да прави с Байерн Мюнхен, а и договорът му не можеше да приключи в правилен момент. Реал Мадрид изпратиха покана и се сдобиха с футболист за 55 милиона евро. Защитникът ще има тежка задача, но пък ще бъде в престижен тим с история.

Очевидно е, че Байерн Мюнхен имат определена карма, все пак по-рано успяха да привлекат Робърт Левандовски - сделката се осъществи през 2014 г., а Борусия Дортмунд решиха, че няма да подновят договора. Левандовски пристигна като златна кокошка на стойност 50 милиона евро.

Мемфис Депай събра куфарите и освободи шкафчето си от френския Лион, за да се премести в Барселона. Проблемът в този случай е, че нападателят има много големи обувки за запълване и не всеки ще иска да е на негово място. И все пак играч на стойност от 45 милиона евро изобщо не е лоша сделка.

Стефан де Врей беше още един от футболистите, за които казваха, че няма място в Лацио през 2018 г. Странно решение, при положение, че стойността му тогава беше 40 милиона евро. Вместо да го продаде, ръководството го остави да си тръгне, а Интер само това чакаха. И до този момент защитникът продължава да е там.

Леон Горецка също е един щастлив пример за Байерн Мюнхен. Неговият шанс дойде през 2018 г. с решение на Шалке, че вече нямат нужда от услугите му. С него си отидоха още потенциални 40 милиона евро, но по всичко личи, че сякаш в тази класация само Байерн може да печели с особена висота.

Денят, в който артилеристите решиха да пуснат Аарън Рамзи, беше и един от щастливите дни за Ювентус, някъде през 2019 г. Старата госпожа веднага приюти уелския национал, а след това имаше възможност да играе с доста звезди, включително и Кристиано Роналдо. Полузащитникът едва ли може да се оплаче, все пак се намира в далеч по-елитен отбор.

Хакан Чалнахоглу в момента се намира в редиците на Интер. Интересното при него е, че не му се е налагало да промени абсолютно нищо. Тази година Милан просто му посочи вратата и за футболиста остана само да смени екипа и да участва от другата страна на дербито. Не лоша безплатна инвестиция на стойност от 35 милиона евро.

Михаил Балак е последната добра инвестиция в тази класация, като неговото безплатно присъствие дойде с любезното съдействие на Байерн Мюнхен през далечната 2006 г. В следващите четири години беше използван от Челси. Тогава центърът струваше 35 милиона евро, а накрая кариерата беше приключена в Байер Леверкузен.