Николай Хаджигенов: Ще си влошим доста отношения с ЕС и САЩ, ако Делян Пеевски стане депутат
Секция: ПОЛИТИКА
16 Октомври 2021 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Хаджигенов: Ще си влошим доста отношения с ЕС и САЩ, ако Делян Пеевски стане депутат

/КРОСС/ Предизборно споразумение с „Продължаваме промяната" по-скоро няма да има. На този етап няма смисъл от него. Това каза адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме" в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. Той бе категоричен, че „Демократична България" и „Продължаваме промяната" са потенциални партньори в следващия парламент, а за БСП добави: „ще се наложи". „Те са възможен вариант. Те упорито гласуват срещу правосъдието, за запазване на Гешев - това е нещо, което не бих простил, но тяхната подкрепа е нужна", заяви той.

Хаджигенов обясни, че подкрепа за Румен Радев за втори мандат е взета като решение на групата и е по определени причини. Лозан Панов е единственият смислен и достоен кандидат противник в това състезание, добави той. „Всеки един от тях има своите достойнства по определени теми и те са различни. Общото е, че всеки един от тях е готов да се бие - по различен начин", заяви Хаджигенов.

По думите на адвокат Хаджигенов няма законова пречка Делян Пеевски да бъде избран за народен представител, въпреки че името му попада в списъка „Магнитски" и в „Пандора пейпърс". „Ако си задаваме въпроса защо Делян Пеевски изобщо е в публичното пространство, а не в килията, отговорът е липсата на правосъдие и Иван Гешев", заяви той.