"БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите
Секция: ПОЛИТИКА
17 Октомври 2021 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"БСП за България" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите

Днес в София Коалиция "БСП за България"" сключи споразумение с АБВ за съвместно участие в изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 14.11.2021 г.

Зам.-председателят на левицата Атанас Зафиров, който представляваше коалицията заяви, че процесът на консолидация в ляво не е спирал в последните години. Според него сега е намерен верният път. "Ние от БСП и "БСП за България" имаме желанието да развием и разширим коалицията и да вървим заедно напред", заяви социалистът. Той подчерта, че за това свидетелства и фактът, че на предните избори в широкото ляво обединение е имало 18 партии, организации, и граждански движения, а на тези избори те са 21.
Атанас Зафиров подчерта, че по програма общите идеи между БСП и АБВ са повече, от тези по които се отличават. "Нашата съвместна работа в последния парламент беше много правилно разчетена от българския избирател, за това социологическите проучвания дават повишаване на доверието в нашата коалиция", обясни той.

Зафиров заяви, че БСП провежда редица срещи в последните дни със синдикати, работодатели и браншови организации. "На тези срещи ясно пролича, че напрежението в обществото е огромно. На всички ни е ясно, че следващото правителство го чакат много тежки времена. Много е важно на кой ще се гласува доверие, и кой е показал че може да изважда държавата от такива тежки ситуации", подчерта зам.-председателят на левицата.

Зафиров заяви, че БСП предлага три вида мерки. На първо място той посочи, че в краткосрочен план левицата предлага план за първите 100 дни с акцент в сферата на енергетиката, енергоносители, компенсация на социално слаби семейства; здравеопазване. Като средносрочни мерки на второ място Зафиров посочи Бюджет 2022г.

"В най-оптимистичен вариант следващото Народно събрание може да започне в последната седмица на месец ноември. По-рано от средата на декември няма да може да се започне работа по бюджета. За това ние трябва да сме готови с предложение за Бюджет", каза той. В дългосрочен план Зафиров допълни, че левицата залага на пакет от законопроекти, касаещи социалната политика, доходите, образованието.