Потвърдена е смъртта на четирима руски граждани в Албания, Москва очаква задълбочено разследване на инцидента
Секция: СВЯТ
17 Октомври 2021 17:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потвърдена е смъртта на четирима руски граждани в Албания, Москва очаква задълбочено разследване на инцидента

/КРОС/ Посолството на Руската федерация в Тирана потвърди днес смъртта на четирима руски граждани в Албания и подчерта, че очаква задълбочено разследване на инцидента, съобщава вестник „Известия", като се позовава на изявление от Министерството на външните работи в Москва.

„Консулският отдел на посолството е в постоянен контакт с правоохранителните органи на страната и изяснява обстоятелствата около инцидента. Очакваме с нетърпение задълбочено разследване от албанска страна на причините за смъртта на руснаците. Близките на жертвите са уведомени. Телата ще бъдат репатрирани в родината им", се казва в съобщението, публикувано в канала Telegram на ведомството.

Също така, МВнР на Руската федерация изяснява самоличността на жертвите: Наталия Буренкова, Сергей Буренков, Екатерина Буренкова и Никита Белоусов.

Преди два дни - на 15 октомври, четирима руски туристи бяха намерени мъртви в хотел в западната част на Албания. Според служители на правоохранителните органи, телата на руснаците са намерени в сауна в град Керет в провинция Кавая.

Починалите са съпруг и съпруга, дъщеря им и нейния годеник. На 16 октомври служителите на хотела бяха разпитани. Първоначалната версия за загадъчната смърт на руските граждани е, че четиримата са починали в резултат на прекалено дълъг престой в сауната.

Проверката на съоръженията обаче е показала, че няма технически неизправности. Разследването по случая продължава.