Зъболекар влезе в класната стая, за да предаде опита си на ученици
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2021 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зъболекар влезе в класната стая, за да предаде опита си на ученици

/КРОСС/ Млад зъболекар от Благоевград влезе в класната стая, за да преподава на ученици. В едно от училищата в града вече има специална паралелка за асистенти на стоматолози.

Доктор Стефан Зашев е един от малкото дентални специалисти не само в Благоевград, но и в цялата страна, които избират освен да лекуват зъбите на хората, също и да влязат в класната стая, за да преподават.

"Първоначално тръгна като услуга на приятел, дойде тук и ми каза може ли да вземеш един час на седмица, и аз се съгласих", каза стоматологът.

Специалистът преподава на деветокласниците от новата паралелка за "Асистент лекари по дентална медицина" в Професионалната гимназия по текстил в Благоевград.

Д-р Зашев случайно е разбрал, че има такава паралелка. Едно от най-важните неща, които трябва да запомнят децата, според него, е доброто отношение към всеки един пациент.

"Първото е да бъдат абсолютно лоялни към пациента. Трябва да разберат, че всъщност пациентът е там горе, а ти долу, защото в България е обратното. Второто е, те да бъдат честни към пациента. Третото нещо, дори и да не могат да станат асистенти, да се наслаждават от другата избрана професия", заяви д-р Зашев.

Въпреки че е едва в началото на обучението, стоматологът се надява в следващите четири години, докато децата завършат, да заобичат неговата професия и в бъдеще да работи с някои от тях.