Биг бендът на БНР открива концертния сезон с Георги Корназов на 21 октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2021 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Биг бендът на БНР открива концертния сезон с Георги Корназов на 21 октомври

/КРОСС/ Биг бендът на Българското национално радио и диригентът Антони Дончев откриват своя концертен сезон с юбилей на виртуозния тромбонист Георги Корназов и премиера на специално създадената за състава сюита „Отражения" на 21 октомври от 19.00 ч. в Първо студио на радиото.

Георги Корназов работи извън България и концертира в цяла Европа и отвъд границите ѝ. Биг бендът на БНР ще отбележи неговата 50-годишнина с гостуването му като солист и изпълнение на неговата сюита "Отражения" - виртуозна творба, в която авторът дава възможност за атрактивната изява на солистите на оркестъра.

Георги Корназов свири с едни от най-реномираните български джазови музиканти: Милчо Левиев, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, групата „Бели, зелени, червени" и кларнетиста Иво Папазов. Носител е на престижни награди от международни джазови форуми. Работи със световноизвестни имена като Фил Колинс, Ян Шумахер, Bоб Брукмайер, Ал Джаро, Нилс Ландгрен, Гари Хъзбънд, Кристоф Лауер, Нилс Вограм и много други.

"Георги Корназов е сред най-даровитите и екзалтиращи ни съвременни тромбонисти," пише за него Franpi Barriaux, а Yves Dorisson допълва: "Георги Корназов е вселена между България и западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността."

Заради епидемичните мерки само 60 зрители ще могат да присъстват на юбилейния концерт. Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.