Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2021 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

В последните 5 години те не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха решението си от ОЖС в БСП

 

/КРОСС/ Безрезервно и категорично жените-социалистки застават зад кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат. Това заяви председателят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова след заседание на Оперативното бюро с областните координаторки. Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи за подкрепа в кампанията, тъй като вижда в лицето на настоящата президентска двойка единствения безалтернативен народен борец срещу корупцията и защитник на социалните каузи за достоен живот.

От сегашните претенденти за президент и вицепрезидент само Румен Радев и Илияна Йотова се обявиха в подкрепа на протестите миналото лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха своята подкрепа социалистките.

На заседанието бяха обсъдени и политическите задачи относно провеждането на парламентарните избори за 47-о Народно събрание. Както и задачите в подкрепа на листите на Българската социалистическа партия.

Жените-социалистки посочиха и темите, върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са проблемът с домашното насилие, законовата регулация за работа от разстояние, социалните неравенства и цените, инфлацията и доходите. Акцент беше поставен и върху неравностойното заплащане между мъжете и жените, което е сериозен проблем.

"Обединихме се и около няколко инициативи, които можем да организираме онлайн, съобразно пандемичната обстановката, в която се намираме", посочи още Дора Янкова. Тя подчерта, че жените-социалистки са готови да вложат всички сили за спечелване на президентския мандат, както и за достойното представяне на социалистите на тези избори.