Калоян Паргов: Подвигът на българските парашутисти има заслужено място във военната ни история
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2021 18:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Подвигът на българските парашутисти има заслужено място във военната ни история

/КРОСС/ Те с достойнство и чест носят признанието "елитно съединение на Българската армия", заяви лидерът на столичните социалисти.

Подвигът на българските парашутисти от преди 77 години има много висока стойност и заслужено място в българската военна история. Това каза председателят на БСП - София по повод годишнината от първото бойно сражение на Парашутната дружина от състава на Първа българска армия в битката за височината Стражин.

„18-ти октомври е обявен за Ден на военния парашутист заради проявения от тях героизъм при победите, които българската армия извоюва и при Страцин, Куманово, Старо и Ново Загоричане и Николяне", допълни още Паргов.

Заедно с президента Румен Радев председателят на БСП - София, с членове на ръководството на градската организация и кандидати за народни представители от листите на "БСП за България" от столицата, отдадоха почит пред подвига на загиналите герои и поднесоха венци и цветя на Паметника на парашутистите.

„Те с достойнство и чест носят признанието "елитно съединение на Българската армия". В историята има много примери за техния героизъм, особено през Втората световна война", заяви лидерът на столичните социалисти.