Бременна с близнаци жертва на Covid 19
Секция: Здраве
19 Октомври 2021 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бременна с близнаци жертва на Covid 19

/КРОСС/ Трагедия в Сливенско - родилката, която почина от COVID-19 и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец. Само в нейното семейство коронавирусът отнема общо четири живота - от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми на COVID-19 след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома. Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в тежко състояние.

Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебета са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира от COVID-19.

Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран, обясни кмета на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна - увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.