„Дисни“ отлага премиерите на най-чаканите заглавия
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Октомври 2021 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Дисни“ отлага премиерите на най-чаканите заглавия

/КРОСС/ Едни от тях са "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" и "Черната пантера: Уаканда завинаги".

„Дисни" отлага премиерите на някои от основните си филмови продукции, насрочени за 2022 г. заради притеснения, свързани с производството, съобщава „Скрийн Рант".

2022 г. трябваше да бъде една от най-богатите Марвел години, но „Дисни" отложи излизането на някои от най-чаканите заглавия и премахна изцяло премиерните дати на 2 неназовани филма. Сред отложените са дългоочакваните "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" и "Черната пантера: Уаканда завинаги", които бяха отложени съответно за 6 май и 11 ноември 2022 г. Заедно с отложените филми на Марвел вселената, все още ненасрочената премиерна дата на"Индиана Джоунс 5" е преместена с почти цяла година - от 29 юли 2022 г. на 30 юни 2023 г.

Имаше много спорове около изпробвания от „Дисни" модел за пускане на филми на VOD, при който филмите се пускаха в Disney+ в същия ден, в който бяха в кината - експеримент, който беше спрян за остатъка от всички премиери през 2021 г. Въпреки това пандемията удари сериозно боксофиса и при многото филми с ниски резултати е лесно да се предположи, че тези промени в графика са финансово мотивирани.

Според „Variety" обаче източници от „Дисни" твърдят, че масовото пренареждане на графика се дължи по-скоро на проблеми, свързани с производството, отколкото на опасения за боксофис възвръщаемостта. „Черната пантера: Уаканда завинаги" в момента все още е в процес на производство, а поради сложната мрежа, която свързва филмите и телевизионните предавания, една пречка може да измести цяла верига от премиери.

Очевидно пандемията все още причинява смущения в Холивуд, независимо дали става въпрос за финансови или производствени проблеми.