Панаир на образованието „Отиваме за знания в Русия"
Секция: Русия
20 Октомври 2021 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Панаир на образованието „Отиваме за знания в Русия"

/КРОСС/ Руският дом в София организира Панаир на образованието „Отиваме за знания в Русия", който ще се състои на 22-23 октомври 2021 г. в Руския културно-информационен център „Руски дом в София".

Високото качество на руското образование е известно в целия свят. Випускниците на водещите учебни заведения на Руската федерация стават силно търсени специалисти на пазара на труда. На 22 и 23 октомври ще можете да научите за възможностите на професионалното образование в Русия.

Ще се запознаете с образователните програми в най-актуалните области: инженерство, технически науки, математика и естествени науки, хуманитарни науки, икономика, педагогика и други. Представители на водещи руски университети ще ви разкажат за условията на прием, обучението и студентския живот:

1. Московски държавен строителен университет
2. МИРЕА - Руски технологичен университет
3. Московски държавен университет за хранителни производства
4. Санктпетербургски минно-геоложки университет
5. Финансов университет към правителството на Руската федерация
6. Държавен лингвистичен университет „Н.А. Добролюбов" - Нижни Новгород
7. Орловски държавен университет „И.С. Тургенев"
8. НИУ ВШИ - Национален изследователски университет «Висша школа по икономика»
9. Московски авиационен институт (национален изследователски университет)
10. Южен федерален университет

Мероприятието ще включва презентации, консултации, семинари, научно-популярни лекции и дори лабораторни работи във формат VR от преподаватели и експерти в руското образование.
На изложението каним ученици, кандидат-студенти и техните родители, както и преподаватели, студенти, представители на медиите и всички, които се интересуват от руското висше образование. Посещението на изложението и участието в деловата програма е безплатно.

Справка

„Отиваме за знания в Русия" е проект, разработен с подкрепата на Федералната агенция по въпросите на Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина, и международно хуманитарно сътрудничество (Россотрудничество), в рамките на който се осъществява поредица от мероприятия с просветителски характер. Целта на проекта е да популяризира руското професионално образование и да привлече чуждестранни граждани и сънародници от чужди държави да учат в Руската федерация. През ноември 2020 г. мероприятието се проведе в Сърбия в очен (присъствен) формат.

През 2021 г. бе проведена поредица от дистанционни изложения в рамките на единна онлайн платформа в азиатски страни като Виетнам, Сирия, Япония и Бангладеш, и в европейските страни Унгария, Гърция, Словакия и Германия. През октомври 2021 г. образователният панаир ще се проведе в България.