Трио „VIVA“ с нов сингъл „Неон“
Секция: Шоубизнес
21 Октомври 2021 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трио „VIVA“ с нов сингъл „Неон“

/КРОСС/ Факт е третият сингъл „Неон" от предстоящия албум на "VIVA". „Неон" е поп песен, с тригласно пеене, в брилянтно вокално съчетание на трите различни тембъра на момичетата. Режисьор на ефектното видео е Боян Карамфилов. Хореограф на танците е Реми Тоин. Автори на песента са: музика - Славчо Николов /Б.Т.Р., текст - Яна Николова, аранжимент Славчо Николов и Алекс Нушев. Песента беше сред финалистите на „Фестивала за поп и рок музика София 2021", представена в зала 1 на НДК през септември месец. Лятото и началото на есента, „VIVA" имаха участия, с концерти на открито и на клубни сцени. Изнесоха самостоятелни концерти на Международния фестивал "Огненият Дунав" в гр. Тутракан и откритата сцена в гр. Бяла, бяха специални гости и ментори на поп-рок фестивал "Ноти по пясъка" в Приморско. В разнообразния им репертоар са включени кавъри на популярни български и световни хитове в нов аранжимент, авторските им песни „Птица в клетка", „Тръгвам бавно", „ Дива река", както и удивителни акапелни изпълнения. На голяма сцена, с адмирациите на жури и публика, през 2021, триото представи „Дива река" на „Бургас и морето 2021", „Неон" на „Фестивала за поп и рок музика - София 2021". А най- вълнуващо за триото беше участието им в концерта на Б.Т.Р. „Пъзел" на 13-и октомври.

„VIVA" е в състав- Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова, Виктория Ехиянова.„VIVA" се сформира през 2012 г. Имат спечелени 5 Grand Prix награди, над 20 първи места, десетки втори и трети отличия. Занимават се с музика от 4-годишна възраст в Център за изкуства „Зорница", като са солистки в 2 музикални албума. Главни героини са в първата детска рок опера „Така ще бъде" и в музикални спектакли. Участнички са във ТВ форматите - „Големите надежди", националната селекция за Детска Евровизия, финалисти в БНТ Парк Live с авторска песен, сезон 6 и 7 в „Гласът на България". Три поредни години са част от Успелите деца на България към фондация „Димитър Бербатов". През 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее". Музикален продуцент и мениджър на момичетата е Славчо Николов/ Б.Т.Р. с когото записват и песните за дебютния си албум. От 2021 година, момичетата са студентки редовно обучение: Виктория Чешмеджиева - УНСС специалност "Медия икономика", Йоана Великова - УНСС специалност "Журналистика", Виктория Ехиянова - Национална музикална академия "Панчо Владигеров" специалност "Поп и джаз пеене".

VIVA „Неон" : Музика - Славчо Николов, Текст - Яна Николова, Аранжимент - Славчо Николов и Алекс Нушев, Продуцент - Трио VIVA