Почина икономистът Владимир Каролев
Секция: ИКОНОМИКА
21 Октомври 2021 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина икономистът Владимир Каролев

/КРОСС/ Икономистът Владимир Каролев почина тази нощ около 1 часа след близо шест месеца, прекарани в кома, съобщава бТВ.

Каролев издъхна на 60-годишна възраст, след като не успя да се пребори с травмите си след тежкото падане в Пирин. В Началото на септември беше изписан от „Пирогов" и настанен в друго лечебно заведение, избрано от семейството му, за рехабилитация.

Икономистът реагираше на външни дразнители, но състоянието му изискваше поддържащи грижи и му предстояха месеци възстановяване.

Владимир Каролев пострада в планината при спускане със сплитборд в началото на май. Той беше открит в безпомощно състояние от планинските спасители. Първоначално беше приет в болница в Разлог с тежки травми, а после транспортиран в „Пирогов".

Владимир Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна.

Появява се в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2011 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ.През 2003 г. е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбран през 2007 г. и 2011 г.

През есента на 2011 г. Каролев е кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.