Академия за устойчиви инвестиции и финанси на Софийския университет ще се проведе с подкрепата на ББР
Секция: ИКОНОМИКА
21 Октомври 2021 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Академия за устойчиви инвестиции и финанси на Софийския университет ще се проведе с подкрепата на ББР

          Академията стартира с конкурс за есе на тема „Нужни ли са ни зелени финанси?"

/КРОСС/ Българската банка за развитие и Центърът за образователни услуги на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" стартират съвместна инициатива под наслов „Академия за устойчиви инвестиции и финанси". Целта е да се даде шанс за по-добро кариерно развитие за българските студенти по темите за устойчивото развитие и финансите. Обучението ще се проведе онлайн от 21 до 24.02.2022 г.

Темата на академията е актуална в контекста на зеления преход и необходимостта от запознаване с новата система за класификация на устойчиви дейности, въведена от ЕС. Новата регулаторна рамка ще насърчи частните инвестиции в устойчиви проекти и ще подпомогне прехода към икономика, неутрална по отношение на климата. Участниците в обучението ще получат актуални знания за зелените стандарти и съответстващи финансови практики, както и модели за устойчив и зелен бизнес. Програмата включва също обработката на статистически данни, участие в обсъждане на бизнес казуси, финансови инструменти и управление на средствата от Европейския съюз.

Завършилите академията за устойчиви инвестиции и финанси ще получат сертификат от СУ „Св. Климент Охридски".

Организаторите целят да задълбочат знанията на студентите по зелената тема. Студенти, докторанти и асистенти в български и чуждестранни университети могат да се включат и в конкурса ,,Млад финансист" за есе на тема „Нужни ли са ни зелени финанси". В конкурса може да участва и всеки с дейност в областта на икономиката, финансите и други науки, свързани с темата. Той е с награден фонд, осигурен от ББР, и стартира на 19 октомври 2021 г., а есетата ще се изпращат на web-events@mercury-bg.com до 15 декември 2021 г.