Звездните солисти на Болшой театър отлагат спектакъла у нас с още няколко месеца
Секция: КУЛТУРА
21 Октомври 2021 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Звездните солисти на Болшой театър отлагат спектакъла у нас с още няколко месеца

/КРОСС/ Бляскавият оперен гала спектакъл със звездните солисти на Болшой театър, който бе пренасрочен за 5 ноември 2021 г. в зала 1 на НДК, отново се налага да бъде отложен с няколко месеца. Датата, на която се очаква най-после да се състои първото им гостуване, ще е напролет - на 8 април 2022 г.

Причината не е изненадваща: епидемиологичната обстановка както в България, така и в Русия през последните месеци отново се усложнява и рискът за здравето на артистите и близките им не е оправдан, обясняват от мениджмънта на руската звездна формация.Те изразяват надеждата си, че през затоплящите се месеци ситуацията ще е много по-стабилна и благоприятна за всички - както за изпълнителите, така и за посетителите.

Всички закупени до момента билети важат без презаверка за новата дата 8 април 2022. Всички, които няма да имат възможност да ги ползват за новата дата, могат да ги върнат в едномесечен срок от днес, 21 октомври 2021 до 19 ноември 2022 включително в обектите на закупуването им. Билети, закупени онлайн, могат да бъдат върнати в централния офис на Eventim. Повече информация - на Eventim.bg.

Един изключителен празник за сетивата предстои за многобройните почитатели на оперната класика и руската сценична традиция в първата четвърт на следващата година: водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет в света - Болшой, ще пристигнат за първи път в София на 8 април 2022 за един незабравим гала спектакъл в зала 1 на НДК.

Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни певци Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) , Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с изключителното си певческо майсторство и въздействащи образи от най-обичаните класически заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните роли по световните оперни сцени.

Звездната плеяда руски солисти ще зарадва българската публика с най-добрите произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Ще имаме възможността да чуем фрагменти от най-популярните опери в световен мащаб: Тоска, Травиата, Турандот, Бохем, Риголето, Кармен.

Билети за бляскавия гала спектакъл Болшой театър могат да се закупят в мрежата на Eventim и Билетен център НДК на цени между 50 и 160 лв.