Мая Димитрова: Избирателят да се довери на партията, предлагаща не само решения, но и дългосрочни политики
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2021 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Димитрова: Избирателят да се довери на партията, предлагаща не само решения, но и дългосрочни политики

/КРОСС/ „Това, което сме започнали в 45-то и 46-то НС - разграждането на модела „Борисов", трябва да продължи. Много разчитам на това, че хората са разбрали не само за желанието, но и за действията на БСП, които тя направи като последователна партия, партия, която отстоява политиките си и ясно, и точно показва, че моделът „Борисов трябва да престане да съществува", коментира в предаването „Актуално от деня" по БСТВ Мая Димитрова - водач на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България" в Добрич.

Избирателят е много важно да не гласува емоционално, а да се довери на партията, която предлага не само решения, но и дългосрочни политики, надява се още Димитрова.

„Зеленият сертификат" е неприложим в България. Ако в МОЛ-овете и хранителните магазини се влиза със сертификат, то въпросът е как се влиза в транспорта? Това е една много широка тема и е съвсем нормално отношението на хората - едни са „за" тези мерки, други са „против" и това се вижда и от протестите. Действително много е важна разяснителната кампания и служебният министър на здравеопазването не успя да накара хората да повярват, че ваксината ще помогне", отбеляза Мая Димитрова.

Тя коментира и проблема с недостига на медицински сестри в област Добрич, като поясни, че една от основните задачи, по които ще работи в 47-то НС е разкриването на филиал на Медицинския университет, където да се обучават медицински сестри и акушерки.

„По отношение на ковид кризата - в Добрич има много болни, успява да се справя болницата, но много трудно", заяви Димитрова.

„Лоша инфракструктура, лоша водопреносна мрежа, липса на транспорт между населените места - около 15 са селата в областта, където не влиза автобус. Там няма аптека, няма магазин, а хората са изолирани", изброи само част от проблемите на област Добрич водачът на листата на левицата Мая Димитрова.