Ген. Кольо Милев: Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор
Секция: ПОЛИТИКА
21 Октомври 2021 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Кольо Милев:  Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор

Кристиан Вигенин: БСП може да бъде стълб на следващото управление

/КРОСС/ „Хората трябва да усетят незабавно, че държавата стои зад тях, че е готова с мерки за подкрепа на всеки сектор - от здравеопазване и образование до политиката на доходите и икономиката. Кризата е очевидна и тревожи всички, предстои зима с много неизвестни и само разумната политика може да внесе успокоение и да намали щетите. Именно тук БСП вижда своята роля - като двигател и гарант за политика на разума, за политика на нелеките, но отговорни решения". Това заяви водачът на листата на „БСП за България" в 28 МИР Търговище ген. Кольо Милев при откриването на кампанията на лявата коалиция. По думите му кризата е обострила и без това тежките социални неравенства в страната и затова БСП предлага конкретни мерки за преодоляването им. Като такива той посочи семейното подоходно облагане, еднократната помощ за второ и трето дете, безплатните лекарства за децата до 14-годишна възраст, по-ниска ДДС ставка за основни хранителни продукти.

За да подкрепят листата на левицата, в Драматичния театър в Търговище дойдоха членове, симпатизанти и граждани на областта. Успех на кампанията пожела и председателят на предизборния щаб на БСП и зам.-председател на партията Кристиан Вигенин.

„След тези избори БСП има шанса да се превърне в ядро и стълб на следващото управление и да създаде около себе си стабилно мнозинство като заложи на опита, с който повечето от новите претенденти не разполагат. Влизаме в кампанията с конкретни предложения, облечени в законодателни инициативи", каза Кристиан Вигенин. По думите му още в първия ден на новото Народно събрание трябва да се започне работа по новия бюджет на страната. Той изрази тревога от цената на електроенергията както за бизнеса, така и за всеки български гражданин, защото високата цена за предприятията се превръща във висока цена на продукцията и в инфлация. "Те изяждат и малкото допълнителни средства, за които успяхме да се преборим за пенсионерите и за майките в последния парламент", коментира още социалистът.

Солидните биографии и професионализмът в листата на БСП в област Търговище е сериозна предпоставка за успех на тези избори, смята още Вигенин. „Вие сте и единственият избирателен район, в който може да изберете двама генерали - ген. Милев и ген. Радев," обърна се той към гостите в залата.

„Аз вярвам, че хоризонт и перспектива има. Нужна е политика, която да постави в центъра най-важния ресурс - хората. Защото именно хората са големият потенциал на България, без който няма държава, работещи институции и икономика. Потенциалът на Търговище го има, трябва да бъде развит с ефективна работа. Залогът е да запазим младите хора тук", призова ген. Милев.

Листата на БСП за България в област Търговище се състои от 8 души. След ген. Милев в нея се подреждат общинският и областен председател на БСП - Търговище Светослав Стефанов и председателят на Общински съвет на БСП в Попово Николай Черкезов. Четвъртото място е за коалиционния партньор от АБВ - за Йорданка Георгиева. Пета в листата е представителят на Омуртаг Павлинка Тасева, шеста е Десислава Петрова. Нови двама кандидати за народни представители са на седмо и осмо място. Това са Георги Гогов и областният координатор на левицата в Търговище Галин Дачев.