Вицепрезидентът: България се нуждае от смели и отговорни хора, които да я водят напред
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Октомври 2021 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът: България се нуждае от смели и отговорни хора, които да я водят напред

Илияна Йотова почете героите, извоювали свободата на Родопите

/КРОСС/ Днес е ден за почит към героизма на хората, чиито имена са изписани на паметните плочи, за да ни напомнят години по-късно, че България има нужда от смели мъже. От хора, които могат да взимат трудни и непопулярни решения, да поемат отговорност в името на България и да водят народа си напред. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като поднесе венец пред паметника костница на връх Средногорец по повод 109 години от Балканската война и Освобождението на Родопите от турско робство.

В Смолян вицепрезидентът отдаде почит пред паметника на полк. Владимир Серафимов. „Смелост и себеотрицание - това е примерът на полк. Серафимов към днешните политици и държавници. Той отказа генералския жезъл, защото по-ценни за него бяха признанието и любовта на хората. Той е символ на дързост и невероятна обич към родината", изтъкна Илияна Йотова и призова по-често да препрочитаме тези уроци.

Пред журналисти вицепрезидентът коментира, че след изборите на 14 ноември очаква стабилно правителство, което да работи за сигурни и достойни дни на българските граждани. „Служебният кабинет постави стабилна основа и показа как в интереса на България могат да се обединят различни в своите убеждения хора и да работят заедно", посочи Йотова.