Путин: Русия и САЩ са на правилния път към реализация на договореностите в Женева
Секция: Коментари
22 Октомври 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия и САЩ са на правилния път към реализация на договореностите в Женева

/КРОСС/ Русия и САЩ са на прав път в изпълнението на споразуменията след срещата на върха в Женева, каза руският президент Владимир Путин на среща на дискусионния клуб „Валдай", пише „Взгляд".

Той отбеляза, че срещата с американския президент Джо Байдън в Швейцария е била продуктивна. „Струваше ни се, че като цяло САЩ са склонни да съживяват отношенията", заяви руският лидер.

„След това се договорихме да започнем консултации по въпросите на стратегическата стабилност, тези консултации започнаха, те са в ход. И по въпросите на киберсигурността, на експертно ниво, и те започнаха. Спокойно можем да заявим, че макар наборът от въпроси, по които сме се договорили, да е малък, ние все пак сме на прав път. Това са най-важните въпроси на днешния ден", каза Путин.

Държавният глава добави, че Москва и Вашингтон вървят напред в съответствие с общите споразумения.
„Нашата търговия вече нарасна с 23% и то в много области. Това е косвено влияние, наред с други неща, от нашата среща в Женева. Като цяло сме на прав път, макар че, за съжаление, няма да говоря за тъжното, но виждаме и известни регресии, както казвахме едно време - крачка напред, две назад. Това също се случва. Но все пак се движим според общите споразумения", каза Путин.