Здравка Евтимова е любимият български писател според зрителите на БНТ
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2021 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Здравка Евтимова е любимият български писател според зрителите на БНТ

/КРОСС/ Зрителският вот на БНТ и „Любимците на България" определи Здравка Евтимова за най-обичан български писател в категория Литература. Публиката им отреди първото място на автора на поредицата разкази, публикувани в над 30 страни по света, чийто творби са част от учебните програми в Дания и САЩ. В класацията бяха номинирани още Георги Господинов, Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Галина Златарева, Михаил Вешим и Алек Попов.

„Любимците на България" продължава с гласуването в категория Медицина, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха журналистът Георги Милков, проф. Мая Аргирова (началник на клиника по изгаряния и пластична хирургия в Пирогов), проф. Каролина Любомирова (заместник ректор на медицинския университет в София) и водещата Мира Добрева.

Д-р Георги Стаменов

Д-р Георги Стаменов е акушер-гинеколог и специалист по репродуктивно здраве. Той е сред водещите специалисти в областта на репродуктивната медицина у нас, помогнал на много двойки да сбъднат мечтата си за дете.

Проф. д-р Тодор Кантарджиев

Проф. д-р Тодор Кантарджиев, дмн, мзм е председател на Българска асоциация на микробиолозите и дългогодишен ръководител на Национален център по заразни и паразитни болести. Той е сред популярните лица в публичното пространство, като главен вирусолог на Националния оперативен щаб в тежките дни на епидемията от коронавирус.

Семейство Масларски

Лекарската фамилия на д-р Радка Масларска и д-р Пламен Масларски се превръща в емблема за българската неонатология и педиатрия.

Д-р Александър Оскар

Д-р Александър Оскар е уважаван офталмолог, с особен принос в диагностиката на очни заболявания при деца. През 2020 г. е отличен за работата си от Българският лекарски съюз за „Лекар на годината" - най-престижното медицинско отличие у нас.

Доц. Д-р Теофил Седлоев

Доц. Д-р Теофил Седлов е специалист в областта на диагностиката и хирургичното лечение на заболяванията на млечната жлеза. През 2015 г., заедно с ръководения от него екип, за първи път в България успешно извършва органосъхраняваща операция с едновременно лъчелечение при пациентка с ранен карцином на гърдата, а методът е въведен в рутинната практика на международно признатия „Breast Unit" към Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ"

Д-р Николай Тивче

Д-р Николай Тивчев е тесен специалист по травматология, гръбначна хирургия и ендопротезиране на големи стави.

Д-р Людмила Емилова

Известният диетолог д-р Людмила Емилова е признат експерт в областта на лечебното гладуване с плодове и чай с мед. Д-р Емилова е член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена, а през 2007 г. получава орден „Михаил Ломоносов" за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве.

Припомняме, че златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика, най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински, а в категория Популярни двойки - Дует Ритон.