Ураган повреди стената на Кремъл
Секция: Русия
23 Октомври 2021 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ураган повреди стената на Кремъл

/КРОСС/ В Москва силен вятър вчера събори 52 дървета, a в Санкт Петербург - повече от 70, съобщиха градските власти.

В Москва скоростта на вятъра при пориви достигна 21 метра в секунда. Вследствие на срутване на дървета и конструкции са пострадали 25 автомобила.

Според синоптиците през нощта в Москва ще се задържат силни ветрове, а и през цялата събота, когато поривите му ще достигнат 15 м/сек. Червеният площад беше затворен от съображения за сигурност, след като изкоренено дърво нанесе поражение на стената на Кремъл.

За последствията от урагана в Санкт Петербург съобщиха от пресслужбата на комитета за благоустрояване на града. Според нея в парка "Новознаменка" при пориви на вятъра са били изтръгнати най-много дървета - 13. Също така дървета са изкоренени в парка "Уделни", "Сосновка", "Приморски парк на победата", парк на улица "Красный курсант" в Павловск и др.

"В Малохтинския парк се е срутила върба, чийто диаметър на ствола надвишава 1 метър, а в Мариенталския парк буря е счупила 92-сантиметров ствол на бреза", отбелязва комитетът. Градските площади и паркове бяха затворени за посетители. В Санкт Петербург поривите на вятъра достигат 16 m / s, в някои райони на Ленинградска област - 24 m / s, а във водната зона на Финския залив вятърът се ускори до ураган от 33 m /s.