Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 млн.лв. в Индустриален парк "София - Божурище"
Секция: ИКОНОМИКА
23 Октомври 2021 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 млн.лв. в Индустриален парк "София - Божурище"

/КРОСС/ -Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемония по първа копка за изграждане на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк "София - Божурище". Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г.

„За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите", заяви министър Везиева.

По думите й само за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число четири в община с безработица над средната за страната.

„Това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда, без корупция", посочи икономическият министър.

Тя поздрави ръководството на компанията за реализирането на инвестицията и за създаването на нови работни места по време на пандемията.

На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Стамен Янев и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.