Кандидатите на БСП от Ловеч и Пловдив-област с ангажимент за Троянския проход
Секция: ПОЛИТИКА
23 Октомври 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидатите на БСП от Ловеч и Пловдив-област с ангажимент за Троянския проход

/КРОСС/ Кандидатите за народни представители на „БСП за България" от Ловеч и Пловдив - област направиха днес среща в местността „Беклемето".

С това символично те поеха ангажимент за осигуряването на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия планински проход Троян-Кърнаре. Водачът на листата на левицата в Ловеч Вяра Емилова, кандидатите за депутати Минчо Казанджиев - областен председател на БСП - Ловеч, Младен Богдански, Иван Галилеев Иванов, Христомир Маринов, Васил Гадевски и Донка Михайлова - кмет на Троян, бяха подкрепени в своята инициативата от водача на листата на "БСП за България" в Пловдив-област Веска Ненчева и кандиатите от листата, водена от нея - Мариан Русев и Нено Грънчаров.

Според тях този проект ще осигури нова, добра транспортна и икономическа свързаност в този централен за страната район, както и добра връзка за гражданите на Ловешка и Пловдивска област. Не на последно място те посочиха и че силно развитият мебелен бизнес в Троян с осигурени международни пазари има спешна нужда от по-пряка транспортна връзка с Южна България, но и за цялата Ловешка област проходът означава по-бърз и по-пряк достъп до останалата част от страната.

Социалистите обясниха, че дължината на прохода е 40,8 km, надморската височина на седловината Беклемето е 1525,5 m, което прави Троянския проход най-високия проход в Стара планина.
„Като бъдещи депутати ще настояваме за незабавно изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение по билото на Стара планина, който да бъде включен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура", казаха още инициаторите.

По думите им при подготовката на проекта трябва да бъдат разгледани възможните варианти за изграждане на подобно съоръжение - огради срещу снегонавяванията, заради които проходът "Беклемето" се затваря за движение през зимния сезон, както и изграждането на полутунел или тунел. „Убедена съм, че успешното взаимодействие между местна власт и народните представители на БСП са важна предпоставка за постигане на добри решения за хората от общините", заяви водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова.

„Ангажирането с регионални проблеми, поставени по този начин и издигнати на национално ниво - това са резумните решения. Проблемите не се решават на парче", заяви водачът на листата на левицата в Пловдив-област Веска Ненчева.