Специализирана операция се е провела на територията на столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2021 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Специализирана операция се е провела на територията на столицата

/КРОСС/ Полицейската операция по различни направления - незаконната миграция, неправомерен таксиметров превоз и разпространението и притежание на наркотични вещества е проведена през вечерните часове на вчерашния ден, съобщиха от СДВР.

Действията са осъществени от служители на СДВР с участието на представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация".

В рамките на акцията са проверени 11 мъже, опитали да избягат от полицейския контрол. Установено е, че те са граждани на Афганистан със статут за временно пребиваване у нас. Млад мъж е задържан в полицейско управление, след като при обиск от него са иззети наркотични вещества.

Други трима, без документи, са отведени в полицията за установяване на самоличността им. Представители на ИААА са съставили два акта на таксиметров шофьор, при проверката станало ясно, че той не представил необходимите документи за осъществяване на таксиметрова и дейност.

Акт за административно нарушение е съставен и на водач, шофирал с английска шофьорска книжка с изтекъл срок. Документът му е иззет, следва и дерегистрация на управляваното от него превозно средство. Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити сериозни нарушения.