България тръгва към медалите на европейското първенство по таекуондо в Гърция
Секция: СПОРТ
23 Октомври 2021 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България тръгва към медалите на европейското първенство по таекуондо в Гърция

/КРОСС/ Българският национален отбор по таекуондо завърши своя триседмичен лагер в Благоевград и рано сутринта отпътува за остров Крит, където във вторник започва европейското първенство във всички възрастови групи и дисциплини.

81 състезатели ще защитават честта на България в предстоящия шампионат при юноши и девойки, мъже и жени, както и ветерани. Ежедневно с двуразови занимания под ръководството на старши треньора Тодор Козладеров нашите се подготвяха в южния ни град и тръгнаха за Гърция в отлично настроение.

"Доволен съм от старанието на всеки един и съм оптимист за представянето ни на еропейското. Наблегнахме доста в тренировките на физическата издръжливост и техническите умения, за да сме във върхова форма. Нямаме здравословни проблеми и дано всичко да мине както ни се иска, тоест, повече медали за България. Имена на отделни състезатели, които са с големи шансове за отличие, няма да споменавам, защото съм убеден, че всеки един може да се качи на подиума, независимо на кое място завърши в своята категория и дисциплина", сподели Тодор Козладеров.

104 човека е цялата българска делегация която замина за остров Крит, като освен състезателите в групата са и съдии, технически лица, лекари и масажисти. Водач е шефа на родната федерация Марио Богданов.

"Аз винаги съм бил оптимист относно представянето ни на големи първенства и сега ще бъде така. Много е важно, че тръгваме отлично подготвени след дългия лагер в Благоевград. Конкуренцията във всяка дисциплина ще бъде жестока. По наша информация близо 1000 са заявените таекуондисти от над 35 държави. Много мотивирани и концентрирани трябва да бъдем във всеки момент на европейското първенство и да се върнем с повече медали. Сигурен съм, че няма състезател в нашия отбор, който да не иска отличие от шампионата" каза минути преди заминаването Марио Богданов.

Европейското първенство започва на 26 октомври и ще продължи до 31 този месец.