Рекорден брой заразени с COVID-19 и починали в Русия
Секция: Русия
23 Октомври 2021 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекорден брой заразени с COVID-19 и починали в Русия

/КРОСС/ Русия регистрира рекорден брой нови заразени с коронавируса и починали трето поредно денонощие. При това смъртните случаи са на максимално равнище за пети пъти подред, предаде ТАСС.

Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи за 1075 починали и 37 678 нови заразени. Предишните рекорди, от вчера, бяха съответно 1064 починали и 37 141 новозаразени.

Рязкото влошаване на епидемичната обстановка в Русия през последните седмици накара властите отново да въведат ограничителни мерки по региони и да призоват за пореден път хората да се ваксинират. Президентът Владимир Путин обяви първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен частичен локдаун.

Кремъл обясни лошия развой с изоставането на ваксинационната кампания, отбелязва Ройтерс.

До момента са напълно ваксинирани малко над трета от жителите на Русия - 49,2 милиона души. Още 4,3 милиона руснаци са получили първа доза ваксина, съобщи вчера оперативният щаб, цитиран от Ройтерс.

От началото на пандемията в Русия, с население от около 144 милиона души, са регистрирани близо 8,206 милиона случая на коронавирус. Страната е на пето място в света по този показател след Съединените щати, Индия, Бразилия и Великобритания.

Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 229 хиляди. Русия е на първо място в мрачната статистика в Европа.