Адел подобри рекорд в британската класация със сингъла "Easy On Me"
Секция: СВЯТ
23 Октомври 2021 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Адел подобри рекорд в британската класация със сингъла "Easy On Me"

/КРОСС/ Британската певица Адел се върна начело на британската музикална класация с най-високите показатели за последните пет години, съобщи Би Би Си.

Новият й сингъл "Easy On Me" регистрира рекордните 24 милиона стриймвания във Великобритания в първата си седмица на пазара, както и 23 500 даунлауда. Според формулата на компанията, която съставя официалния чарт, това се равнява на 217 300 продажби - най-висока стойност след "Shape of You" на Ед Шийрън през януари 2017 г.

Парчето "Easy On Me" е първата песен в дългоочаквания четвърти албум "30" на Адел, който излиза следващия месец. Звездата на поп музиката неотдавна каза пред сп."Вог", че е записала албума, за да помогне на осемгодишния си син да разбере защо тя и баща му са се развели. "Easy On Me" е третата песен, с която Адел оглавява британската класация за сингли след "Someone Like You" през 2011 г. и "Hello" през 2016 г.

В класацията за албуми триумфира "Music of the Spheres" на "Колдплей", който се превърна в най-бързо продаващия се албум тази година със 101 000 продажби. Това е девети поред албум номер едно на Великобритания за "Колдплей". Междувременно тяхната "My Universe", записана в сътрудничество с кей-поп момчешката група Би Ти Ес, се изкачи с десет места до пета позиция в класацията за сингли.