Делян Пеевски: Олигархът Иво Прокопиев е пречката Банско да стане световен зимен курорт
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2021 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делян Пеевски: Олигархът Иво Прокопиев е пречката Банско да стане световен зимен курорт

/КРОСС/ Водачът на листата на ДПС в Благоевград Делян Пеевски разговаря с кмета на Банско и екипа му. Кметът на гр.Банско Иван Кадев посреща водача на листата на ДПС в Благоевград Делян Пеевски.

„Задкулисието, ръководено от олигарха Иво Прокопиев, е основната пречка Банско да стане световен зимен курорт", цитира думите на политика и бизнесмен Делян Пеевски в."24 часа".

Това обясни водачът на листите на ДПС в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски на среща в неделя с кмета на Банско Иван Кадев и екипа му. Те разговаряха в рамките на предизборната обиколка на Делян Пеевски в региона, като обсъдиха предизвикателствата пред общините като цяло, в това число необходимостта от по-голяма децентрализация, а също и проблемите на Банско в частност.

Водачът на листата на ДПС в Благоевград Делян Пеевски разговаря с кмета на Банско и екипа му. Още в началото на разговора Иван Кадев благодари на Делян Пеевски за помощта, която оказа на Банско в критичния момент при първата вълна на пандемията миналата година, когато градът бе поставен под карантина, а той дари нужните консумативи, за да може да бъдат тествани жителите му и да се ограничи заразата.

Иван Кадев представи пред водача на листата на ДПС в Благоевград и визията за развитие на града, като подчерта, че той има потенциала да се превърне в световен зимен курорт, но припомни, че през годините постоянно е имало спънки пред реализацията на тази идея.

От своя страна Делян Пеевски обясни, че причината това желание на банскалии още да не е станало реалност всъщност е задкулисието, начело с Иво Прокопиев. „Олигархът Иво Прокопиев и управляваното от него задкулисие в лицето на кръга „Капитал" и свързаните с него НПО-та са истинската причина за това. Именно те създават пречките, спъващи не само превръщането на Банско в световен зимен курорт, но и развитието на