242 пациенти са в COVID отделенията в Търновско, болниците на ръба
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2021 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
242 пациенти са в COVID отделенията в Търновско, болниците на ръба

/КРОСС/ Нараства броят на тежките случаи с коронавирусна инфкция във Велико Търново. 242 пациенти са приети в лечебни заведения, леглата в COVID отделенията са на изчерпване, показват данните на РЗИ.

За периода 10.10.2021 - 23.10.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 563,30 на 100 хил. души население.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 76 нови случаи на COVID-19. Заразени са ученик от 8 клас в СУ „Г. Измирлиев" и ученик от 7 клас в ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Горна Оряховица. Положителен за вируса е и учител от ДГ „Евгения Кисимова" във Велико Търново.

Във връзка с потвърдените случаи на заразата под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки - почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в обектите, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината. 50 учебни заведения в 4 общини от понеделник преминават на ротационно обучение заради високия процент болни.

Според последните данни на здравните власти в община Лясковец 14-дневната заболеваемост надхвърли 855 на 100 000 души, което значи, че там всички ученици трябва да са онлайн.

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново - 2 жени и 2 мъже.