Николай Малинов: Не избираме между Изтока и Запада - изборът е и Изтока, и Запада
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2021 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Малинов: Не избираме между Изтока и Запада - изборът е и Изтока, и Запада

/КРОСС/ "Не избираме между Изтока и Запада. Изборът е и Изтока, и Запада. Имаме огромни конкурентни предимства пред другите народи, че имаме добри отношения и в Китай, и в Русия, и в Европа, и в Америка, и в Турция. Това заяви днес Николай Малинов - кандидат за президент, издигнат от ПП „Русофили за възраждане на Отечеството", в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Той посочи, че партията е създадена като българска патриотична формация. „Това да обичаш себе си и родината си е нещо абсолютно нормално. Това да обичаш своята сестра Русия за мен също е нещо абсолютно нормално", заяви Малинов.

Ролята на българския президент е да експонира във вътрешнополитически и световен мащаб не юмрука и разделянето на нацията, а да може да обедини и поведе нацията, да състави правителство, да изисква съответните дискусии, за да се очертае общия път на нацията, подчерта Малинов.

Николай Малинов се обяви против зеления сертификат. „В момента правата и свободите са грубо потъпквани и мачкани от властимащите", смята той.

По думите му политиците са длъжни да направят всичко възможно да се организира дискусия между двете крайности, които наблюдаваме в медицинската експертиза, което би довело до намаляване на силното разделение в българското общество.