Медведев възложи на "Единна Русия" да подкрепи проекта за тригодишен федерален бюджет
Секция: Коментари
25 Октомври 2021 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев възложи на "Единна Русия" да подкрепи проекта за тригодишен федерален бюджет

/КРОСС/ Председателят на "Единна Русия" Дмитрий Медведев възложи на фракцията на партията в Държавната дума да подкрепи проекта на федерален бюджет за 2022 г. и плановия период 2023-2024 г. Текстът на съответния призив на Медведев беше разпространен днес от пресслужбата на партия „Единна Русия", съобщава ИТАР-ТАСС.

„Днес, когато фракцията „Единна Русия" в Държавната дума трябва да вземе решение за гласуване на бюджета, инструктирам колегите си да подкрепят този документ и да направят всичко за ефективното му прилагане", казва председателят на партията.

Според Медведев „подпомагането на семейства с деца, развитието на здравеопазването, подпомагането на регионите, защитата и грижата за всеки човек и много други са малка част от приоритетите на народната програма", с която „Единна Русия" отиде на изборите за Държавна дума. „И постигнахме, направихме всичко, за да намерим средства за решаване на поставените в програмата задачи", подчерта председателят на партията.

Медведев отбеляза също, че "Единна Русия" вече работи с руското правителство за прецизиране на бюджета и подготвя промени за развитието на селските райони, значително увеличаване на средствата за изграждане на регионални пътища, наличието на въздушни връзки, развитието на социалната сфера и други въпроси. „По всички тези области ще се проведе подробна дискусия на платформата на партията с участието на членове на правителството, депутати, сенатори и експерти", увери председателят на „Единна Русия".

Той също така възложи на депутатите от фракцията на Думата „на регионалната седмица да обсъдят бюджета в регионите, с хората, да разкажат за ключовите задачи и направления". „Въз основа на резултатите ще изготвим изменения и ще ги допълним с бюджета", обясни Медведев.

Обсъждане на проектобюджета в Държавната дума

По-рано председателят на Държавната дума Вячеслав Володин се обърна към финансовия министър Антон Силуанов с призив да проведе срещи с всички фракции в навечерието на обсъждането на проектобюджета за 2022-2024 г. в Държавната дума. Срещата с "Единна Русия" е на 25 октомври. Първото четене на основния финансов документ на страната е насрочено за 28 октомври.

На 30 септември кабинетът на министрите внесе в Държавната дума проекта на федерален бюджет за 2022 г. и за плановия период 2023 и 2024 г. Проектобюджетът е изготвен на базата на основния вариант на прогнозата за социално-икономическо развитие с годишен икономически растеж от 3% през следващите три години.