Предстоящи събития в страната на 27 октомври
Секция: Предстоящи събития
27 Октомври 2021 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 27 октомври

/КРОСС/***

София.

от 10.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще приеме представители на организации на българите в Република Северна Македония.

***
Бобов дол.
От 12.30 ч. в Общината президентът Румен Радев ще проведе среща с ръководството на местната власт, а 13.00 ч. пред сградата той ще участва в отбелязване на Деня на града, ще произнесе приветствие и ще присъства на празничен водосвет.

***
София.
От 10.00 ч. в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на служебното правителство.

***
София.
От 10.00 часа в Конституционния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по искане на народни представители от 46-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Указа на президента за назначаване на Кирил Петков за служебен министър. Ще се гледа и делото по искане на главния прокурор за установяване на противоконституционност на разпоредбата на § 25 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

***
София.
От 11.00 часа чрез платформата Zoom ще се състои заседание на Съвета за електронни медии, на което ще бъде избран генерален директор на Българското национално радио.

***
София.
В 11.00 часа в БТА археологът проф. Николай Овчаров ще представи монументалeн труд „Античният и средновековен град Перперикон" - том І: открит е неизвестен досега начин на градоустройство в епохата на Римската империя.

***
София.
От 13.30 часа онлайн ще се проведе онлайн уъркшоп за допълване на съществуващи и създаване на нови статии в българската Уикипедия.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на ВСС ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 14.00 часа онлайн ще се проведе събитие, посветено на ефективността на социалното подпомагане в страната и възможните решения в рамките на предстоящата дискусия за държавния бюджет за 2022 г.

***
София.
От 15.00 часа в МРРБ министър Виолета Комитова ще даде пресконференция.

***
София.
От 18.00 часа в Музей-галерия „Анел" ще бъде представена изложбата „Огледални жени" на Лили Кючукова.

***
София.
От 19.00 часа в Софийската опера и балет ще бъде отбелязан 90-годишният юбилей на доайена сред българските диригенти маестро Борислав Иванов с концерта „Най-хубавото от Верди".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя проф. Калина Лукова ще представи стихосбирка „Новородени небеса" на Калина Телянова.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в „22-ри Септември" ще се проведе пресконференция на председателя на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 15.00 часа в зала „Скаптопара" ще се проведе Държавен личен шампионат по бокс за мъже.

***
Варна.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще се състои джаз концерт в рамките на Есенния салон на изкуствата.

***
Добрич.
От 9.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще започне пробно гласуване с демонстрационна машина за предстоящите избори.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представена постановката „Женско царство".

***
Ловеч/с. Александрово.
От 12.45 ч. на входа на с. Александрово в посока Летница ще започне заснемане с дрон на участъци от автомагистрала „Хемус" на територията на област Ловеч, на което ще присъстват директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев и директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Станислав Великов.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу двама души, обвинени за кражба на гориво и срещу полицейски служител, обвинен за подкуп.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къщата музей „Гео Милев" ще бъде представена постановката „Пътят".

***
Търговище.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се състои концерт на група „Грамофон".


Избори 2 в 1:

 

***
София.
От 9.00 до 12.00 ч. на пазара в "Младост 1" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 23 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 9.00 ч. на входа на пазара „Димитър Петков" откъм бул. „Ал. Стамболийски" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 24 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 9.00 до 12.00 ч. на метростанция „Надежда" ;андидати за народни представители от „БСП за България" за 25 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 9.30 ч. на спирката пред хотел „Плиска" kандидати за народни представители от „БСП за България" за 24 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 16.00 до 19.00 ч. на метростанция „Г. М. Димитров" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 23 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 17.00 ч. в парка „Владимир Заимов" кандидати за народни представители от „БСП за България" за 24 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
В 17.30 часа в парк „Заимов" вицепрезидентът и кандидат за нов мандат Илияна Йотова ще се срещне с граждани от 24 МИР.

***
Дупница.
В 16.30 часа пред Спортната зала в Дупница кандидатът за президент проф. Огнян Герджиков ще проведе среща с граждани.
В 16.30 ч. той ще се срещне с жители на града на пл. „Свобода".

***
Кюстендил.
В 17.45 часа пред Художествена галерия „Вл. Димитров - Майстора" кандидатът за президент проф. Огнян Герджиков ще се срещне с граждани.