Мъгливо сутрин, слънчево следобед
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2021 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъгливо сутрин, слънчево следобед

/КРОСС/ Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 1° и 4°, в източните райони и на морския бряг - между 7° и 10°, максималните - от 11° до 16°.

В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Над Източна България ще има значителна ниска слоеста облачност. През деня на много места в Централна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла. Над Западна видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. До вечерта и на изток облачността ще се разкъсва и намалява.

По Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 13°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 м около 10°, на 2000 м - около 5°.