Кристиян Николов започна с победа на световното по бокс
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2021 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристиян Николов започна с победа на световното по бокс

/КРОСС/ Кристиян Николов записа впечатляващ дебют на световното първенство по бокс в Белград. Родният национал се класира за втория кръг в категория 80 килограма на шампионата на планетата в сръбската столица, след като победи представителя на Република Корея Гичае Ким.

21-годишният ни талант се представи на много високо ниво и напълно заслужено постигна успех с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 30-27). Николов не отстъпи нито за миг инициативата на по-опитния си съперник. Той взе преднина в самото начало на срещата и макар във втория рунд да допусна някои неточности, категорично бе по-добрият на ринга.

Така Кристиян се класира за втория кръг на Световното първенство. Той ще боксира там с представителя на Литва Робертас Лиоранкас. Мачът е на 30 октомври.

Във вечерната сесия днес, която започва от 19:00 часа, на сцената ще излезе и Рами Киуан. В категория 75 килограма той ще срещне представителя на Испания Пабло Бернал. Двубоят е 10-и в програмата на ринг А и се очертава да се проведе около 21:15 часа.