Полша се засегна от думите на Путин
Секция: Русия
27 Октомври 2021 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полша се засегна от думите на Путин

/КРОСС/ Изявлението на руския президент Владимир Путин на форума във Валдай за отприщването на Втората световна война от Полша беше болезнен удар за Варшава. До това заключение стигнаха наблюдателите на портала Rubaltic.

Наблюдателите на Rubaltic  забелязаха един момент, който стана неприятна "изненада" за поляците. Това е речта на Владимир Путин на форума във Валдай. Президентът припомни участието на Варшава в чудовищните събития от 1939-1945 г., както и договора между Полша и Германия за разделянето на Чехословакия, който провокира избухването на войната.

Журналистите припомниха, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен преди това осъди решението на Полша да постави националното законодателство над правните норми на ЕС. Германия също заплаши Варшава с изключване от Европейския съюз без право да се върне в съюза.

По-рано беше съобщено, че полският премиер Анджей Дуда е отхвърлил излизането на страната си от Европейския съюз. Според него Брюксел направи "изкупителна жертва" от Варшава.